ΠΕΤ-ΟΤΕ  •  Βερανζέρου 34 Αθήνα, Τ.Κ 10432  •  Τηλεφωνικό κέντρο: 2105241576 - 9  •  Fax: 2105229150  •  E-mail: info@petote.gr
38η Σ.Α. ΠΕΤ ΟΤΕ

Εδώ θα δείτε όλη τη δράση της ΠΕΤ ΟΤΕ στην 38η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε ΕΔΩ τον Διοικητικό Απολογισμό, ΕΔΩ το Πρόγραμμα Δράσης κι ΕΔΩ το κεντρικό ψηφισμα.

Πολιτισμός - ελεύθερος χρόνος

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα της πολιτιστικής ένωσης εργαζομένων ΟΤΕ της Ομοσπονδίας που είναι οργανωμένα όλα τα πολιτιστικά κέντρα του ΟΤΕ σ' όλη την Ελλάδα. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός; Γιατί είναι το μόνο οξυγόνο στις μέρες μας, η μοναδική διέξοδος δημιουργίας... Δείτε κι ΕΔΩ τα νέα του ΟΠΑΚΕ. Και ΕΔΩ βρείτε τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον ΟΠΑΚΕ και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές...

Online...
Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους
Φωνή των Τεχνικών τ. 271

Αυτό ΕΔΩ είναι το προηγούμενο φύλλο 271. Κι ΕΔΩ δείτε το φύλλο 270, ΕΔΩ το 269, ΕΔΩ  το  268, ΕΔΩ το 267, ΕΔΩ το 266, ΕΔΩ το 265, ΕΔΩ το 264, ΕΔΩ το 263, ΕΔΩ το 262. ΕΔΩ το 261, ΕΔΩ τ. 261, ΕΔΩ το τ. 260, ΕΔΩ το 259, ΕΔΩ το 258, ΕΔΩ το 257, ΕΔΩ το τ. 256,  ΕΔΩ τ. 255, ΕΔΩ το τ. 254, ΕΔΩ το τ. 253, ΕΔΩ το τ. 252,  ΕΔΩ το  τ. 251, ΕΔΩ το τ. 250, ΕΔΩ  το τ .249,  ΕΔΩ το τ. 248,  ΕΔΩ το τ. 247. Γίνετε εσείς οι ζωντανοί ανταποκριτές μας. Στείλτε μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο στο e-mail foni@ondsl.petote.gr  Η ενημέρωση είναι δύναμη!

Και ξαφνικά πήγαμε ΕΟΠΠΥ

Από 1η Μαϊου του 2011 οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ περάσαμε στον ΕΟΠΠΥ. Τι είναι αυτό το ταμείο; Δείτε ΕΔΩ. Τι πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε νέο συνταγολόγιο. Δείτε ΕΔΩ. Πού μπορούμε να βρούμε τους νέους συμβεβλημένους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο που μας βάζει στο ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ πώς βάζουμε φύλλα στο βιβλιάριο ασθενείας.

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων...
Ενημέρωση από ΟΜΕ

Δείτε ΕΔΩ τα νέα της ΟΜΕ ΟΤΕ μέσα από το Sie της. Κι ΕΔΩ στο Fecebook

Ο Νόμος 1264/1982

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Νόμο 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες...

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δείτε ΕΔΩ την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΜΕ ΟΤΕ και είναι σε ισχή...

Αρχική σελίδα Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

Ωρα ευθύνης…Ωρα αγώνα…

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,


Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο η αντεργατική λαίλαπα δεν έχει σταματημό, κάθε μέρα που ξημερώνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους οδηγούν τους εργαζόμενους στην πλήρη εξαθλίωση, τους συνταξιούχους στην πείνα και μετατρέπουν τη χώρα σε χώρα ανέργων υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.


Μοναδικός τρόπος αντίδρασης ο συντονισμένος αγώνας, ο αγώνας όλων των εργαζομένων της χώρας ενάντια στην πολιτική που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα της και μας οδηγεί με ακρίβεια σε εργασιακό μεσαίωνα.Στα πλαίσια του αγώνα αυτού συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ στην 48αωρη απεργία που προκήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτώβρη.Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη συγκέντρωση στις 11.00 π.μ στο πεδίο του Άρεως, προσυγκέντρωση 10.00 π.μ στο ΥΜΑ-ΝΥΜΑ.
Την Πέμπτη 20 Οκτώβρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11.00 π.μ.

Απαντάμε μαζικά στην προσπάθεια εξαθλίωσης μας, κανείς δεν πρέπει να λείψει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή από τον αγώνα.

 

Συμμετέχουμε στην ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ  5  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2011

Συμμετέχουμε στην ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
10.00-13.00 που προκήρυξε η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Και στην συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλατεία ΚλαυθμώνοςΟι Τεχνικοί του ΟΤΕ δηλώνουν το παρών στο συλλαλητήριο των 151 ΔΕΚΟ και της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να περιφρουρήσουν τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Η Κυβέρνηση και οι Τροϊκανοι καθημερινά μας αφαιρούν πόρους και εισοδήματα και εκτοξεύουν στα ύψη την ανεργία και το χρέος.
Μας οδηγούν στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ «οικιοθελείς» απολύσεις – σπαστά ωράρια – «ξεσπίτωμα» δεκάδων συναδέλφων.

Ζητάμε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Ας πληρώσουν και οι φοροκλέφτες, οι εισφοροκλέφτες και οι προνομιούχοι. Κι αυτοί σίγουρα δεν είναι οι εργαζόμενοι.
Να μην φτάσουμε να… σώσουμε την οικονομία προσφέροντας ως αντάλλαγμα τη ζωή μας. Φτάνει πια!ΟΛΟΙ στην Τρίωρη Στάση και την συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος

 

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία 23/2/2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011


Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Προσυγκέντρωση για την Αθήνα στο ΝΥΜΑ, ώρα 11 π.μ.

Οι τεχνικοί του ΟΤΕ συμμετέχουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει τις επιθέσεις στα εργασιακά – ασφαλιστικά – μισθολογικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων της χώρας.


Απαντάμε ταυτόχρονα στην αδιαλλαξία της διοίκησης του Οργανισμού που με ευθύνη της σταμάτησε κάθε διαπραγμάτευση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση εξαπολύει επίθεση λάσπης απέναντι στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, σ' αυτούς που κρατούν όρθιο τον ΟΤΕ μόνο χάρη στο φιλότιμο τους.


Εξυπηρετούν με επικοινωνιακά φτηνά κόλπα τους εντολείς τους, Τρόικα και DT θέλοντας να αποτελέσει ο ΟΤΕ για μια ακόμη φορά “μπροστάρη” των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις.


Επιστρέφουμε τη λάσπη και απαντάμε ενωμένοι και δυνατοί περισσότερο από ποτέ.


Ως Εδώ! Ο μόχθος των εργαζομένων του ΟΤΕ δεν θα γίνει υπερκέρδος κανενός, παρά μόνο της ελληνικής κοινωνίας.
Είμαστε όλοι ΜΑΖΙ και ΜΑΖΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!
ΔΕΝ θα υποκύψουμε και ΔΕΝ θα υποταχθούμε!
Αγωνιζόμαστε ΜΑΖΙ και ΜΑΖΙ θα κερδίσουμε!
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σ' όλη την Ελλάδα, όπου αυτές πραγματοποιούνται.

 

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ 18 Νοεμβρίου 2010

 

Με πρωτοβουλία της ΠΕΤ-ΟΤΕ και βάση της απόφασης που είχαμε πάρει στην Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο, έγινε η 3η συνάντηση στα γραφεία της ΠΕΤ-ΟΤΕ με θέμα την συνένωση των Σωματείων στο χώρο του ΟΤΕ.


Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Σωματεία  ΠΑΣΕ-ΟΤΕ - ΕΕΤΕ-ΟΤΕ - ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  & ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΓΡΑΦΗΤΩΝ.


Έγινε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι, όλοι θέλουν ένα Σωματείο στο χώρο του ΟΤΕ. Προτάθηκε στο να συνυπογράψουμε κείμενο που θα ορίζαμε εκπροσώπους από όλα τα Σωματεία να δούμε για νέο καταστατικό με χρονικούς ορίζοντες για όλα τα βήματα έως  την επιτυχή έκβαση της ολοκλήρωσης για ένα Σωματείο.


Τελικά καταλήξαμε στην απόφαση ότι, όλα τα Σωματεία θα στείλουν τις συνεδριακές τους αποφάσεις στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας την άμεσα να αναλάβει υπό την αιγίδα της το επόμενο κάλεσμα για να προχωρήσουμε στην απόφαση που όλοι μαζί πήραμε στο τελευταίο συνέδριό της τον Μάιο του 2009, για ένα Σωματείο στο χώρο και για μια Ομοσπονδία Τηλεπικοινωνιών.


Η ΠΕΤ-ΟΤΕ εγγυάται την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση των αποφάσεων μας (Συνεδριακή απόφαση Μάρτιος 2007)και θα πράξει οτιδήποτε χρειαστεί προς πάσα κατεύθυνση ώστε η αναδιοργάνωση του Σ.Κ στο χώρο μας που αποτελεί ανάγκη ζωτικής σημασίας πλέον για τους συναδέλφους μας και την επαρκή και αποτελεσματική εκπροσώπηση όλων μας να γίνει πράξη.